ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΗ

For Admission

Ξεκινά: 29 June, 2015
Διάρκεια :
Εκπαιδευτές: ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΗ
Τηλέφωνο :
Fax:
Email :

Πρόγραμμα ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΗΣ

Στόχοι προγράμματος

Προπονητική είναι η επιστήμη που διατυπώνει τις βασικές αρχές, αποκαλύπτει τις νομοτέλειες που διέπουν την προπονητική διαδικασία και αναπτύσσει τις μεθοδικές καθοδήγησής της. Είναι η θεωρία των ενεργειών της προπόνησης.

Ο ρόλος του προπονητή είναι να καθοδηγεί άτομα ή ομάδες, που ανήκουν σε συλλόγους ή είναι ανεξάρτητοι, και να υλοποιεί στο σύνολό τους όλες τις θεωρίες της προπονητικής διαδικασίας.

Οι απόφοιτοι του τμήματος Προπονητικής μπορούν να εργαστούν σε αθλητικούς συλλόγους, ομάδες, ομοσπονδίες, γυμναστήρια, ινστιτούτα αδυνατίσματος, φυσικοθεραπευτήρια, αθλητικές εγκαταστάσεις, αντιπροσωπείες αθλητικών ειδών, αλλά και ως ελεύθεροι επαγγελματίες.

Παροχές φοίτησης

Καινοτόμες μέθοδοι διδασκαλίας σε όλους τους τομείς της Αθλητικής Επιστήμης
– Έμπειρο Διδακτικό Προσωπικό με 24ωρη παρακολούθηση των εκπαιδευτικών σπουδών
– Προσαρμοσμένα εξάμηνα σπουδών σε κάθε φοιτητική ανάγκη
– Αναβολή Στράτευσης
– Επιμορφωτικά σεμινάρια,ημερίδες και βιωματικά εργαστήρια σε όλη την διάρκεια των σπουδών
– Δυνατότητα επικοινωνίας με αθλητές και προπονητές από όλο τον κόσμο και παρακολούθησης αθλητικών διοργανώσεων μέσω live streaming τηλεδιασκέψεων.
– Συνεχείς επιμορφώσεις από Ολυμπιονίκες,Παγκόσμιους Πρωταθλητές,Βαλκανιονίκες,Πρωταθλητές και Διοικητικά στελέχη του Αθλητισμού.
– Ενεργή συμμετοχή σε πάνω από 20 αθλητικές εκδηλώσεις αλλά και παρακολούθηση μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων .
– Ανοίξαμε τον δρόμο στην εθελοντική συμμετοχή στα προγράμματα της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας.
– Σχηματισμός αθλητικών ομάδων και συμμετοχή σε Τουρνουά, πρωταθλήματα και φιλικές συναντήσεις
– Αξιολόγηση και βελτίωση της Ανθρώπινης Απόδοσης με την αξιοπιστία του Πανεπιστημίου Αθηνών και την εγκυρότητα δύο εργομετρικών κέντρων.
– 25 αθλητικές ομοσπονδίες και πάνω από 500 αθλητικά σωματεία, αθλητικοί σύλλογοι, αθλητικοί όμιλοι και αθλητικές εταιρείες σε όλη την Ελλάδα βοηθούν στην επαγγελματική πορεία τους σπουδαστές μέσα από πρακτική άσκηση.
– Εκπαιδευτικά ταξίδια σε υψομετρικές συνθήκες με παρακολούθηση αθλητικής προετοιμασίας επαγγελματιών αθλητών.
– Πρακτική άσκηση σε αθλητικά κέντρα διαμερισμάτων σε όλη την Αττική
-Δυνατότητα συνέχισης σπουδών για Bachelor και Master στις αθλητικές επιστήμες.

Πρόγραμμα Σπουδών

Το πρόγραμμα είναι διετές (4 εξάμηνα). Τα μαθήματα ξεκινούν στα μέσα του Οκτωβρίου. Παράλληλα με την έναρξη των μαθημάτων, θα δίνεται σχετικός οδηγός σπουδών (handbook). Το χρονοδιάγραμμα για τις προόδους, τις εργασίες, τις τελικές εξετάσεις και τις πτυχιακές εργασίες θα ανακοινώνεται από τη γραμματεία  στην αρχή του χειμερινού και του εαρινού εξαμήνου.

Πρώτο έτος σπουδών

Οργάνωση & Διοίκηση Αθλητισμού – Ανατομία – Αγγλικά – Η/Υ – Κινητική Μάθηση & Κινητικός Έλεγχος – Αθλητιατρική – Ψυχολογική Προετοιμασία Αθλητών – Διδακτική ΦΑ στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση – Φυσιολογία – Αθλητική Ψυχολογία – Παιδαγωγική της ΦΑ & του Αθλητισμού – Κινητική μάθηση & Κινητικός Έλεγχος – Διδακτική ΦΑ στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση – Ειδική Φυσική Αγωγή – Ειδικότητα

Δεύτερο έτος σπουδών

Βιομηχανική – Εργοφυσιολογία – Αθλητική Κοινωνιολογία – Προπονητική Ι, ΙΙ – Βασική Γυμναστική Ι, ΙΙ – Scouting– Εισαγωγή στην επιστήμη της φυσικής αγωγής – Φιλοσοφία ΦΑ & Ολυμπιακή Παιδεία – Φυσικοθεραπεία – Στατιστική & Μέθοδοι έρευνας- Αθλητική διαιτολογία – Άθλημα εξειδίκευσης

Ειδικότητα

Αντισφαίριση – Ενόργανη Γυμναστική – Καλαθοσφαίριση – Κλασσικός Αθλητισμός – Πετοσφαίριση – Ποδόσφαιρο

Πρακτική

Το πρόγραμμα σπουδών περιλαμβάνει πτυχιακή εργασία καθώς και πρακτική άσκηση σε συνεργαζόμενα κέντρα.