Φυσιοθεραπεία

For Admission

Ξεκινά: 08 September, 2014
Διάρκεια :
Εκπαιδευτές: Φυσιοθεραπεία
Τηλέφωνο :
Fax:
Email :

B.Sc. (Hons) Physical Therapy

Στόχοι προγράμματος

Η ειδικότητα της Φυσιοθεραπείας παρέχεται σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Plymouth. Το πρόγραμμα οδηγεί στην απόκτηση αναγνωρισμένου πτυχίου. https://www.plymouth.ac.uk/international

Οι φοιτητές  του Αττικού Κολεγίου καθ όλη τη διάρκεια της φοίτησής τους θα απολαμβάνουν τα ίδια φοιτητικά και εκπαιδευτικά προνόμια  με τους σπουδαστές του Ηνωμένου Βασιλείου.

Στόχος του προγράμματος είναι η πλήρης επιστημονική και ερευνητική κατάρτιση του φοιτητή ώστε να πληρεί όλες τις αυστηρές προϋποθέσεις της πανεπιστημιακής κοινότητας της Φυσιοθεραπείας.

Η επιτυχία του προγράμματος βασίζεται στην υψηλή ποιότητα σπουδών τόσο σε θεωρητικό όσο και σε εργαστηριακό – κλινικό επίπεδο. Η πλήρης και πιστή ακολουθία του προγράμματος, όπως ακριβώς έχει δομηθεί και ακολουθείται από το πανεπιστήμιο, αποτελεί εγγύηση για την επιτυχημένη επαγγελματική πορεία.

Οι απόφοιτοι έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν ως Φυσικοθεραπευτές στον Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα, καθώς και ως Ελεύθεροι Επαγγελματίες με αναγνωρισμένα επαγγελματικά δικαιώματα βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας.

Κάντε κλικ παρακάτω για να δείτε το σχετικό ΦΕΚ για τον καθορισμό των προϋποθέσεων άσκησης επαγγέλματος Φυσικοθεραπευτών:

ΦΕΚ.ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ

Το ΑΤΤΙΚΟ ΚΟΛΕΓΙΟ προσφέρει δωρεάν εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας στους φοιτητές εκείνους που επιθυμούν να αποκτήσουν δίπλωμα ή να τελειοποιήσουν τις γνώσεις τους.

Πρόγραμμα Σπουδών


Το πρόγραμμα έχει διάρκεια 3 ή 4* έτη. Η έναρξη των μαθημάτων  έχει οριστεί στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου με τη σχετική παράδοση του οδηγού σπουδών (handbook).

Η επιτυχής ολοκλήρωση των παρακάτω μαθημάτων, η πρακτική άσκηση και η πτυχιακή εργασία κατοχυρώνουν τον επαρκή και απαιτούμενο αριθμό πιστωτικών μονάδων (credits), όπως ορίζεται από το European Credit Transfer and Accumulation System (ECTS), για την απόκτηση αναγνωρισμένου πτυχίου.

*Τα έτη φοίτησης διαφέρουν ανάλογα με τα κριτήρια εισαγωγής που διέπουν τα πανεπιστήμια

Μαθήματα

Evidence Based Professional Practice-Psychosocial Issues for Health Care-Physiotherapy Foundations-Introduction to Human Anatomy and Physiology-Cardiorespiratory Physiotherapy I-Musculoskeletal Physiotherapy I-Neurological Physiotherapy-Clinical-Education Placement Level 1-Cardiorespiratory Physiotherapy II-Neurological Physiotherapy II-Musculoskeletal Physiotherapy II-Clinical Education Placement Level 2-Project Studies-Physiotherapy for health and wellness in Lifespan-Inter-Professional Working-Advanced Project Studies-Clinical Education Placement Level 3-Management and Leadership for Interprofessional Practice-Musculoskeletal Physiotherapy 3-Cardiorespiratory Physiotherapy III-Neurological Physiotherapy III-Clinical Education Placement: Consolidation of Professional Practice

Πρακτική

Το πρόγραμμα σπουδών περιλαμβάνει υποχρεωτική πρακτική άσκηση, συνολικής διάρκειας 1200 ωρών, υπό την επίβλεψη έμπειρων επαγγελματιών και καθηγητών σε κλινικές, φυσικοθεραπευτήρια και Κέντρα Αποκατάστασης που συνεργάζονται με το Αττικό Κολέγιο.

Το Αττικό Κολέγιο καλωσορίζει θερμά τη συνεργασία του με το πρώτο και μεγαλύτερο Κέντρο Αποκατάστασης στην Αττική, ΦΙΛΟΚΤΗΤΗΣ, στο πλαίσιο της πραγματοποίησης πρακτικής άσκησης των φοιτητών Φυσικοθεραπείας και Λογοθεραπείας  του Κολεγίου.

Το Κέντρο Αποκατάστασης ΦΙΛΟΚΤΗΤΗΣ έχει καθιερωθεί στον χώρο της υγείας και αποκατάστασης τα τελευταία χρόνια ως ένα πρότυπο κέντρο αντιμετώπισης  σοβαρών  ασθενειών και ατυχημάτων  με παράλληλη υποστήριξη της φυσικής, νοητικής, συναισθηματικής και ψυχολογικής κατάστασης των ασθενών. Το Κέντρο προσφέρει υψηλού επιπέδου παροχές υγείας με τις 125 κλίνες που διαθέτει, την άριστη ποιότητα ανθρώπινου δυναμικού και των υπερσύγχρονων εγκαταστάσεών του.  Η σημαντική εμπειρία του επιστημονικού προσωπικού του Κέντρου αποκατάστασης ΦΙΛΟΚΤΗΤΗΣ,  που θα επιβλέπουν τους φοιτητές, θα βοηθήσει σημαντικά στην ενίσχυση των θεωρητικών και πρακτικών τους γνώσεων.

Επιπλέον, το ΑΤΤΙΚΟ ΚΟΛΕΓΙΟ συνεργάζεται με τα φυσικοθεραπευτικά τμήματα:

Aντικαρκινικού – Oγκολογικού Νοσοκομείου Αθηνών “Άγιος Σάββας”
Γενικού Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών η “Σωτηρία”

Καθώς επίσης και με τα πλέον έγκριτα ιδιωτικά φυσικοθεραπευτικά κέντρα Αττικής.