Νοσηλευτική

For Admission

Ξεκινά: 08 September, 2014
Διάρκεια :
Εκπαιδευτές: Νοσηλευτική
Τηλέφωνο :
Fax:
Email :

B.Sc. (Hons) in Nursing

Στόχοι προγράμματος

Η νοσηλευτική είναι η επιστήμη υγείας που ασχολείται με την καθημερινή φροντίδα ενός ασθενή με στόχο την αποκατάσταση, τη διατήρηση αλλά και την πρόληψη της υγείας και της ποιότητας ζωής του.

Η άσκησή της, η νοσηλεία και η περίθαλψη του ασθενούς απαιτεί όχι μόνο επιστημονικές γνώσεις αλλά και διαπροσωπικές, διανοητικές και τεχνικές δεξιότητες.

Ο απόφοιτος του τμήματος Nοσηλευτικής εργάζεται κάτω από τις οδηγίες του ιατρού και των άλλων επαγγελματιών υγείας. Υλοποιεί τη θεραπεία του ασθενούς, εφαρμόζει με ακρίβεια και ασφάλεια τις οδηγίες του θεράποντος ιατρού, παρακολουθεί την πορεία της υγείας του, καταγράφει τις ζωτικές λειτουργίες του, ενώ ενημερώνει άμεσα και με ακρίβεια τον ιατρό για την οποιαδήποτε παρέμβαση.

Οι απόφοιτοι μπορούν να εργαστούν σε ιδιωτικά νοσοκομεία, ιδιωτικά ιατρεία, κλινικές χρόνιων νοσημάτων, γηροκομεία, κέντρα αποκατάστασης, ιδιωτικά εργαστήρια, καθώς και σε όλους τους χώρους παροχής υπηρεσιών υγείας.

Πρόγραμμα Σπουδών


Το πρόγραμμα σπουδών της Νοσηλευτικής είναι τετραετές (8 εξάμηνα). Τα μαθήματα ξεκινούν στα μέσα του Οκτωβρίου. Παράλληλα με την έναρξη των μαθημάτων, θα δίνεται σχετικός οδηγός σπουδών (handbook). Το χρονοδιάγραμμα για τις προόδους, τις εργασίες, τις τελικές εξετάσεις και τις πτυχιακές εργασίες θα ανακοινώνεται από τη γραμματεία του Κολεγίου στην αρχή του χειμερινού και του εαρινού εξαμήνου.

Πρόκειται για πρόγραμμα σπουδών σε συνεργασία με ευρωπαϊκό πανεπιστήμιο με Επαγγελματική Αναγνώριση!

Τα μαθήματα ξεκινούν στα μέσα του Οκτωβρίου και οι παραδόσεις γίνονται πρωτίστως στα αγγλικά όπως επίσης οι εργασίες, πρόοδοι και τελικές εξετάσεις.

Τα ανωτέρω έτη σπουδών ισχύουν για τους σπουδαστές που καλύπτουν τα entry requirements.

Πρακτική

Βασικό στοιχείο της εκπαίδευσης αποτελεί η δυνατότητα πρακτικής άσκησης σε μεγάλα νοσοκομεία, ιδιωτικά και δημόσια, με την άσκηση της νοσηλευτικής να γίνεται σε πραγματικό χρόνο.

Ενδεικτικά αναφέρονται:
• Κρατικό Νοσοκομείο Γεννηματάς
• Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας
• ΙΑΣΩ κ.α.

 

(*subject to validate)